Business Hi-Tech

Speculaţiile s-au încheiat: Gigantul telecom Vivendi a făcut o ofertă de achiziţie de 2,3 mld dolari pentru compania de comunicaţii Havas. Familia de miliardari Bollore controlează ambele firme, iar şeful Havas este chiar fiul preşedintelui Vivendi

Speculaţiile s-au încheiat: Gigantul telecom Vivendi a...

Autor: Ştefan Stan

12.05.2017, 10:10 756

Vincent Bollore, preşedintele Vivendi şi acţionarul dominant, doreşte consolidarea imperiului şi a făcut o ofertă de 2,3 miliarde de dolari cash pentru achiziţia unei participaţii de 60% în compania de comunicaţii Havas, de la holdingul familiei sale.

Tranzacţia în doi paşi ar urma să fie efectuată întâi prin achiziţia de către Vivendi a participaţiei Groupe Bollore în Havas, pentru 9,25 euro per acţiune, cu 8,8% peste preţul de închidere al Havas de miercuri. Presupunând că tranzacţia primeşte undă verde, Vivendi atunci va căuta să cumpere restul acţiunilor Havas de la acţionarii publici, la acelaşi preţ.

”Pentru multă vreme, povestea Vivendi a fost de simplificare. Acum pare că lucrurile s-au inversat la 180 de grade”, a spus Tom Singlehurst, şeful diviziei europene de capital de la Citi. ”Aceasta fiind practice o achiziţie a unui grup controlat de Bollore, de la un alt grup controlat de Bollore, ceea c ear duce la un outflow de cash semnificativ chiar către Grupul Bollore, tranzacţia în sine fiind îngrijorătoare”.

Miliardarul Vincent Bollore controlează peste 20% din Vivendi şi are drepturi de votare duble. Oferta de achiziţie vine după luni de speculaţii d acă Vivendi va cumpăra Havas, unde Yannick Bollore, fiul lui Vincent Bollore, este CEO. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO