Business Hi-Tech

Start-up-ul MindAhead din Germania, care propune un tratament digital contra demenţei, a strâns 830.000 euro în campania de finanţare deschisă pe SeedBlink care se va închide la finalul acestei săptămâni

Start-up-ul MindAhead din Germania, care propune un...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.04.2024, 15:26 45

MindAhead, un start-up din Germania care a dezvoltat o terapie digitală pentru a ajuta persoanele cu demenţă în stadiu incipient să-şi schimbe stilul de viaţă zilnic şi să încetinească progresia bolii, a strâns 830.000 de euro în campania de strângere de fonduri deschisă pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink, campanie ce se va încheia vineri, 26 aprilie, potrivit informaţiilor de pe platformă.

„MindAhead este o aplicaţie de terapie digitală pentru persoanele în vârstă cu demenţă în stadiu incipient. Este un dispozitiv medical marcat CE dezvoltat de o echipă de neurologi şi neuropsihologi cu experienţă în tratamentul şi cercetarea demenţei, precum şi experţi în sănătate digitală şi specialişti IT. Soluţia se bazează pe terapia de activare comportamentală şi se bazează pe ideea că cea mai eficientă terapie pentru persoanele cu demenţă este să-şi provoace creierul în mod cuprinzător: social, fizic şi cognitiv”, arată informaţiile de pe platforma SeedBlink.

Din echipa de conducere a start-up-ului fac parte oameni cu experienţă în sănătate digitală, psihologie, sănătate mentală, inginerie software şi neuroştiinţă. Start-up-ul a încheiat parteneriat cu Roche Pharma şi alte peste 20 de clinici din Germania, printre care Charité Berlin, Universitatea Heinrich-Heine Düsseldorf, Clinica Universitară Göttingen, potrivit sursei citate anterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO