Business Hi-Tech

Start-up-urile din Hi-Tech iau avânt: O companie londoneză care vinde îmbrăcăminte de lux online a ajuns la o valoare de un miliard de dolari

Start-up-urile din Hi-Tech iau avânt: O companie...

Autor: Ştefan Stan

04.03.2015, 19:07 403

Farfetch, un retailer online de bunuri de lux, a reuşit să ajungă la o valoare de piaţă de un milliard de dolari, ceea ce trage un semnal că investitorii străini acordă start-up-urilor din IT îşi mută finanţările şi în afara companiilor din Sillicon Valley, scrie Financial Times.

Farfetch este o companie britanică, cu sediul la Londra, care vinde îmbrăcăminte de lux către boutique-uri independente de modă.

Compania, care nu este profitabilă, a primit o finanţare de 86 de milioane de dolari de la DST Global, o firmă cu capital de risc condusă de Yuri Milner, care a susţinut încă de la început giganţi precum Facebook, Airbnb sau Alibaba.

Printre investitorii care au pariat pe Farfetch se numără şi grupul publicistic Conde Nast International şi firma de investiţii Vitruvian Partners. În total, compania londoneză în vârstă de şase ani a strâns 195 de milioane de dolari.

Finanţarea atrasă de compania britanică subliniază interesul crescând al investitorilor pentru scena hi-tech britanică. Luna trecută două companii au fost evaluate la un miliard de dolari, TransferWise – după ce a primit o finanţare de 58 de milioane de dolari, şi Shazam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO