Business Hi-Tech

Statul semneaza cu bancherii listarea Romtelecom

08.08.2006, 18:59 9

Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) vor semna astazi contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut la Romtelecom cu banca de investitii Credit Suisse First Boston (CSFB).
Actionarul majoritar al operatorului local de telefonie fixa este grupul elen OTE, cu 54,01% din actiuni, in timp ce statul roman detine prin MCTI o participatie de 45,99%. Pachetul de actiuni care va fi plasat la Bursa de Valori Bucuresti si pe o bursa internationala va fi stabilit conform propunerilor consultantului. Autoritatile romane intentioneaza sa listeze tot pachetul in toamna acestui an, dar operatiunea depinde de propunerile consultantului, de capacitatea de absorbtie a Bursei de Valori Bucuresti si a bursei internationale, precum si de interesul investitional, a declarat recent ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy. Credit Suisse va incasa un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare, aplicata pentru intregul pachet de actiuni Romtelecom detinut de stat, la care se adauga TVA si alte taxe.
Valoarea estimata a actiunilor Romtelecom aflate in posesia statului era de la 3 mld. lei (1 mld. $), conform lui Nagy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO