Business Hi-Tech

Sud-coreenii deschid proces contra Microsoft

13.04.2004, 00:00 22

Succesul proceselor din SUA si Europa in care gigantul software Microsoft a fost acuzat ca a profitat de pozitia dominanta pe piata pentru a-si elimina concurentii a incurajat o companie sud-coreeana sa inceapa in Justitie o actiune similara.
Producatorul software coreean Daum Communications Corp. reproseaza Microsoft cucerirea prin metode nelegale a pietei aplicatiilor de mesagerie online, problema care nu a fost atinsa in procesele antitrust din America sau Europa. Compania a acuzat producatorul american ca a incalcat regulile pietei concurentiale incluzand in platforma Windows, care este instalata pe 95% din computerele lumii, aplicatia MSN Messenger. Daum, care produce o aplicatie similara, cere acum despagubiri de 8,8 milioane de dolari.
Pana acum, compania Microsoft a fost amendata pentru ca inclus in Windows anumite aplicatii software, precum Media Player sau Java Virtual Machine, in detrimentul celor produse de firmele concurente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels