Business Hi-Tech

Taxa pentru bugetul ANRC

12.07.2004, 00:00 14

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) va percepe o cota de 0,23% din cifra de afaceri cumulata a operatorilor de comunicatii electronice, care a insumat 2,42 miliarde euro in cazul a 870 de firme.
"Acest procent va fi comunicat operatorilor si va fi platit de acestia in doua transe egale, pana la 31 decembrie 2004", a anuntat ANRC.
Tariful de monitorizare este datorat catre ANRC de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice destinate publicului, ca si de furnizorii de servicii postale. ANRC are dreptul de a percepe pina la 0,5% din cifra de afaceri a operatorilor de comunicatii electronice.
Cifra de afaceri cumulata, de 91.186 miliarde de lei, provine din declaratiile financiare a 870 companii de servicii de comunicatii. Aceasta se va modifica prin includerea acelor furnizori care nu au depus inca situatia financiara.
Suma nu acopera activitatile de proiectare, productie si comercializare de echipamente de comunicatii. De asemenea, furnizarea de servicii si retele private de comunicatii electronice nu este inclusa.
In ceea ce priveste serviciile postale, cifra de afaceri totala a celor 100 de companii din domeniu care au transmis situatiile financiare se ridica la 7.068 miliarde lei (188 de milioane euro).
Sumele achitate de catre companiile din piata in contul tarifului de monitorizare reprezinta sursa bugetului ANRC.




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO