Business Hi-Tech

Telefonia VoIP, mai ieftina pentru institutiile publice

26.10.2004, 00:00 13

Telefonia prin Internet reprezinta un factor major de reducere a costurilor in institutiile publice, releva un studiu realizat de o companie de cercetare americana.
De pilda, daca toate agentiile guvernamentale din Statele Unite ar incepe sa foloseasca Internetul pentru toate convorbirile telefonice, acestea ar economisi in total aproximativ 4,5 miliarde de dolari anual, spune compania Alexis de Toqueville Institution citata de publicatia electronica TechWeb.com.
Telefonia prin Internet (denumita si voice-over-IP, sau VoIP) presupune efectuarea de convorbiri telefonice prin aceleasi cabluri care sunt folosite la comunicatiile dintre calculatoare.
?Luand in calcul un raport al cheltuielilor lunare in functie de numarul de aparate telefonice detinute, guvernul cheltuieste mai mult decat consumatorii individuali sau cei din sectorul de business", a spus presedintele companiei care a realizat studiul, Kenneth Brown. ?Economiile care ar fi obtinute din implementarea VoIP ar putea fi redirectionate catre sectoare precum cel legislativ, medical sau alte programe guvernamentale".
Compania de cercetare a folosit un esantion de studiu format din peste 300 de agentii guvernamentale din Statele Unite. Concluzia studiului a fost ca prin trecerea la convorbirile VoIP acestea ar cheltui cu 25%-60% mai putin pentru serviciile de telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO