Business Hi-Tech

Telefonie si mesagerie vocala cu noul Yahoo Messenger

20.05.2005, 18:56 28

Portalul de Internet Yahoo Inc. a lansat o versiune imbunatatita a serviciului Yahoo Messenger, relateaza presa internationala.

Aceasta va permite utilizatorilor Yahoo sa efectueze convorbiri de tip voce impreuna cu prietenii, dar si sa lase mesaje vocale, nu pe obisnuitul telefon fix sau mobil, ci pe calculator, scrie USA Today.

Utilizatorii care au un calculator, sistem audio si microfon vor putea vorbi in toata lumea cu cei care detin sisteme similare, gratuit.

Serviciul de mesagerie online (IM) dispune de o arhiva a numerelor de telefon care au fost apelate sau de la care s-au primit apeluri, ofera tonuri de apel pentru messenger si permite utilizatorilor sa faca transfer de date (fotografii digitale, fisiere text etc.), au anuntat oficialii companiei. Noul Yahoo Messenger va fi un serviciu gratuit, aflat in prima faza intr-o perioada de test (beta).

Yahoo, dar si rivalii sai Microsoft cu serviciul MSN Messenger si America Online cu AIM (AOL Instant Messenger) fac tot posibilul sa imbunatateasca tot mai mult serviciile de mesagerie online pentru a castiga utilizatori, conform analistilor.

Microsoft si America Online ofera la randul lor servicii de telefonie prin messenger.

AOL a inregistrat in SUA 22 de milioane de utilizatori ai serviciului gratuit AIM, pe langa alti 23,2 milioane de abonati ai companiei care au acces si la acest serviciu.

La randul sau, Yahoo are doar 18,7 milioane de utilizatori americani ai messenger-ului, iar MSN numara doar 13,7 milioane, conform companiei de cercetare media ComScore Media Metrix

AOL a lansat saptamana trecuta AIM Mail, un serviciu care le ofera propriilor abonati adrese de mail cu spatiu de memorie de 2 GB, comparabil cu Gmail al Google - motorul de cautare numarul unu pe Internet.

Yahoo, aflat in permanenta in competite cu Google, introduce noi servicii si software pentru a atrage utilizatori si a-si mari vanzarile din publicitate, scrie Bloomberg.

Yahoo ofera utilizatorilor de messenger si servicii suplimentare - cum ar fi accesul la melodii prin Yahoo Music Unlimited, in ideea ca acestia se vor obisnui si cu acele servicii care aduc companiei venituri, a declarat directorul departamentului Yahoo Messenger, Fraizer Miller.

"Adevarata valoare a acestui serviciu este faptul ca utilizatorii au posibilitatea sa personalizeze si sa aleaga exact oferta de care au nevoie pentru a primi mesaje oricand si oriunde", a spus Will Stofega, analist IDC, care a estimat ca numarul total al utilizatorilor de mesagerie online va depasi 250 de milioane pana in 2008.

Noul Yahoo Messenger va fi disponibil si in variante traduse in limba locala in 18 tari, printre care SUA, China, India, Franta, si Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO