Business Hi-Tech

Televiziunea virtuala va fi lansata in vara de doi giganti media

18.04.2007, 19:16 30

UN nou format de televiziune interactiva a fost anuntat ieri de companiile Endemol si Electronics Arts, care au creat un parteneriat in acest sens.
Endemol este unul dintre cei mai mari producatori de emisiuni TV interactive, cea mai cunoscuta fiind Big Brother.
Electronic Arts s-a impus ca lider mondial pe piata jocurilor video cu titluri ca FIFA Football, Need for Speed si The Sims (simulator de viata).
Sub brandul Virtual Me, cei doi giganti ai entertainmentului vor lansa in vara televiziunea virtuala, care va fi o combinatie dintre emisiunile TV clasice si jocurile video, totul desfasurandu-se pe suport Internet.
Utilizatorii noii televiziuni isi vor crea online reprezentari ale propriilor persoane (avataruri) cu care vor intra direct in show-urile TV desfasurate online si care vor fi urmarite pe monitorul computerului.
Aceste emisiuni TV online vor fi replici virtuale ale show-rilor de televiziune propriu-zisa care s-au dovedit de succes.
Noua televiziune online Virtual Me va spori interactivitatea la dimensiuni imposibil de atins pana acum. Big Brother a reprezentat o culme in acest sens la vremea sa, pentru ca telespectatorii, prin votul lor, puteau influenta decisiv cursul actiunii.
Virtual Me merge mai departe in sensul ca telespectatorii vor fi ei insisi, daca doresc, personaje in noile emisiuni: cantareti, actori, prezentatori. Astfel, intre telespectator si producatorul de emisiunii, va disparea aproape orice bariera.
Avatarurile, personaje animate comandate din tastatura si maus, se vor confrunta, de exemplu, intre ele, la diverse concursuri.
Ideea noului format de entertainment a aparut in urma schimbarilor in consumul media si a raspandirii accelerate a Internetului de mare viteza, care permite accesarea fara probleme a materialelor video. Mai precis, analistii au observat ca tinerii petrec mult mai mult timp in fata computerului conectat la Internet decat in fata televizorului.
"Si televiziunea, si jocurile video sunt piete importante. Parteneriatul cu Electronic Arts ne permite sa ne adaptam la modul in care publicul consuma entertainmentul astazi", a spus un oficial al Endemol.
"Virtual Me va combina ce-i mai bun in televiziune si in jocurile video si va schimba fundamental entertainment-ul electronic", a comentat la randul sau un oficial al Electronic Arts. Veniturile noii forme de televiziune vor proveni din reclamele care vor rula pe noul post de televiziune si din taxele de abonament pe care le vor plati utilizatorii.
Cei doi giganti vor lansa portalul virtualme.com care va gazdui noile emisiuni in vara, odata cu debutul unei noi serii Big Brother pe televiziunea traditionala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO