Business Hi-Tech

TIW a finalizat achizitia Oskar

14.01.2005, 00:00 34

Grupul canadian de telefonie mobila Telesystem International Wireless (TIW) a finalizat achizitia Oskar Holdings, operatorul retelei de telefonie mobila Oskar Mobil din Republica Ceha, devenind astfel actionar unic al companiei.
Pe piata locala, TIW este actionar majoritar al MobiFon, operatorul retelei de telefonie GSM Connex.
Potrivit oficialilor companiei, TIW detine acum 100% din Oskar Holdings fata de 27,1% pana in prezent. "Pachetul de 72,9% din titlurile Oskar Holdings a fost achizitionat de la un grup de investitori, care include fonduri administrate de ABN Amro Capital, Advent International Corporation, AlpInvest Partners, EMP Europe, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, JP Morgan Partners, Mediatel Capital si Part'Com, in schimbul a 46 milioane de actiuni ale TIW", au explciat responsabilii TIW.
Fondurile administrate de JP Morgan si EMP Europe, doi actionari semnificativi la TIW, vor primi in urma tranzactiei 17,4 milioane, respectiv 7 milioane de actiuni ale companiei canadiene. Potrivit acordului, fondurile de investitii nu pot vinde sau realiza alta operatine cu actiunile primite timp de un an de la incheierea vanzarii.
Compania canadiana TIW s-a pozitionat ca unul din principalii furnizori de servicii de telefonie mobila din Europa Centrala si de Est, avand acum peste 6,1 milioane clienti. In luna septembrie 2004, TIW si-a majorat participatia detinuta la Mobifon, de la 63,5% la 79%, in urma unei tranzactii in care a cedat actiuni proprii si a platit 36,6 milioane dolari catre fondul de investitii olandez Romgsm Holdings Limited si alti actionari minoritari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO