Business Hi-Tech

Toshiba pregateste patru noi playere de muzica digitala

30.09.2004, 00:00 11

Producatorul japonez de echipamente electronice Toshiba a anuntat lansarea a patru noi modele de playere de muzica digitala cu hard disc, dintre care unul are o capacitate de stocare mai mare decat cel mai incapator model de player iPod al rivalului Apple, scrie ZDNet.com.
Noile playere Toshiba fac parte din seria Gigabeat si vor intra in vanzare mai intai pe piata japoneza, inainte de sfarsitul anului. Modelul cu cea mai mare capacitate de stocare are un hard disc de 60 GB care poate inmagazina aproximativ 15.000 de melodii, in format WMA sau MP3. Modelul cel mai incapator de player iPod, fabricat de liderul pietei Apple, are o capacitate de stocare de numai 40 GB.
Toshiba este unul din cei mai mari producatori de hard discuri cu diametrul de 1,8 inci, folosite de majoritatea companiilor care fabrica playere digitale. Printre clientii Toshiba se numara chiar si Apple. Desi a cumparat in trecut hard discuri cu capacitate mai mare de la Toshiba, Apple nu s-a aratat interesata, pe termen scurt, de un iPod cu o capacitate mai mare, relateaza ZDNet.com.
Noile playere digitale din seria Gigabeat Toshiba au un ecran color de inalta rezolutie cu diagonala de 2,2 inci (n.r. 5,5 centimetri) si un buton central pentru accesarea meniurilor. Melodiile pot fi incarcate de pe computer printr-o conexiune rapida USB 2.0.
Oficialii Toshiba nu au dezvaluit preturile la care vor fi vandute noile playere digitale, insa au spus ca modelul cu hard disc de 20 GB, care va fi pus in vanzare in Statele Unite spre sfarsitul anului, va costa 349 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels