Business Hi-Tech

Toshiba şi Fujitsu discută fuziunea operaţiunilor de telefonie mobilă

13.06.2010, 23:05 26

Companiile japoneze Toshiba şi Fujitsu negociază uniuneadiviziilor de telefonie mobilă, fapt ce va crea un nou jucător peaceastă piaţă dinamică, relatează Financial Times.

Fuziunea ar da naştere la al doilea producător de telefoanemobilă din Japonia, după Sharp, dar un jucător pe o piaţă globalăîn care numai 3% dintre telefoanele mobile sunt fabricate decompaniile nipone, mai scrie cotidianul britanic. Deutsche Bankestimează că vânzările de telefoane mobile ale celor două companiiva atinge 3,3 mld. dolari până în martie anul viitor. Companiilejaponeze producătoare nu au reuşit să avanseze foarte tare pe piaţaglobală a telefoanelor mobile în ciuda "accesoriilor" avansate pecare le folosesc pentru acestea. Fujitsu produce terminale pentrucel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia, NTT DoCoMo,iar Toshiba livrează terminale companiei KDDI Corp, operatorulnumărul doi pe piaţa japoneză.

În prezent, cel mai mare producător de telefoane mobile din lumeeste Nokia, cu o cotă de piaţă de 39,3%. Research in Motion,producătorul canadian al terminalelor BlackBerry, este pe loculdoi, cu o cotă de 19,4 procente, urmat de Apple cu 16,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO