Business Hi-Tech

Tranzacţia UPC - Kabel, pusă sub întrebării de un tribunal din Germania

Tranzacţia UPC - Kabel, pusă sub întrebării de un...

Autor: Ioana Nita

15.08.2013, 19:35 103

Tranzacţia prin care Liberty Global (UPC) urma să achiziţioneze operatorul german de cablu Kabel a fost oprită de o curte judecătorească din Germania, care susţine că autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei nu a impus condiţii suficient de stricte pentru această preluare, scrie Bloomberg. „Condiţiile impuse de Consiliul Concurenţei nu sunt sunt suficiente pentru poziţia dominantă creată pe piaţa de profil după preluare“, se arată în decizia curţii judecătoreşti.

Tribunalul din oraşul Dusseldorf a fost astfel de partea celui mai mare operator german de telecomunicaţii, Deutsche Telekom, care a contestat aprobarea obţinută de Liberty Global de la Consiliul Concurenţei din Germania. În consecinţă, autoritatea germană trebuie să verifice din nou preluarea şi să întocmească un nou raport dacă decizia curţii nu va fi contestată. Analiştii cred însă că este foarte puţin probabil ca întreaga tranzacţie să cadă. Grupul american Liberty Global a cumpărat în martie 2011 compania Kabel, al treilea operator de cablu din Germania ca mărime, de la EQT Partners pentru aproximativ 3,16 miliarde euro. Cu doi ani înainte, americanii au achiziţionat însă şi compania Unitymedia, al doilea operator de cablu din Germania ca mărime, tranzacţia fiind estimată la 2 miliarde euro, la care s-a adăugat o datorie de 1,5 miliarde euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO