Business Hi-Tech

Tranzacţie ca în Silicon Valley: Start-up-ul german de traduceri cu AI DeepL evaluat la 2 miliarde de dolari după o rundă de finanţare de 300 mil. dolari

Jaroslaw Kutylowski, fondator şi CEO, DeepL

Jaroslaw Kutylowski, fondator şi CEO, DeepL

Autor: Adrian Seceleanu

22.05.2024, 16:06 47

DeepL, un startup german axat pe servicii de traducere bazate pe inteligenţă artificială, a anunţat miercuri o investiţie de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 2 miliarde de dolari, într-o rundă condusă de Index Ventures.

Investiţia reflectă interesul din ce în ce mai mare al companiilor pentru modelele de inteligenţă artificială specifice unei funcţii, în acest caz traducerea, dincolo de modelele cu scop general popularizate de ChatGPT de la OpenAI.

"Modelele fundaţionale generale vor fi foarte, foarte utile pentru o serie de lucruri, dar, mai ales când intri în spaţiul companiilor, acestea vor fi mai mult orientate pe sectoare sau pe verticală", a declarat Danny Rimer, partener la Index Ventures.

Compania cu sediul în Köln, Germania, fondată în 2017, utilizează un model de inteligenţă artificială generativă brevetat, antrenat şi conceput pentru a aduce un nou nivel de sofisticare, acurateţe şi înţelegere idiomatică în traducerea afacerilor. DeepL  are peste 100.000 de clienţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24