Business Hi-Tech

Trei angajaţi Foxconn acuzaţi pentru scurgeri de informaţii privind tableta iPad2

Trei angajaţi Foxconn acuzaţi pentru scurgeri de informaţii privind tableta iPad2
02.05.2011, 13:02 494

Trei angajaţi din fabricile Foxconn din oraşul chinezescShenzhen au fost arestaţi pentru scurgerea de informaţii cu privirela designul tabletei de la Apple, iPad 2, scrie site-ulTGdaily.

Potrivit Digitimes, compania Apple a fost alertată despreposibilele scurgeri de informaţii, deoarece mai mulţi producătoride accesorii pentru iPad au putut să ofere carcase de protecţiepentru tabletă înainte ca aceasta să fie pusă în vânzare. În timpce unii au ghicit designul, alţii au fost pregătiţi în mod clar,ridicând suspiciuni ale companiei Apple.

Cei trei angajaţi au fost arestaţi la sfârşitul anului trecut şiau fost acuzaţi în urmă cu o săptămână pentru violarea secretuluicomercial.

Foxconn, care produce componente pentru Apple, HP, Dell,Microsoft, Sony şi Samsung a intrat în vizorul media anul trecutdatorită unui val de sinucideri printre lucrători. În urma acestorevenimente, compania a spus că va instala plase în jurul clădirilorpentru a opri angajaţii să facă saltul la moarte şi a promiscreşteri salariale, deşi mulţi angajaţi s-au plâns că angajatorul aeşuat să materializeze aceste promisiuni.

În ianuarie, mai multe organizaţii au ridicat problema sănătăţiişi siguranţei din fabrici, precum şi a salariului unui lucrător."În urma tragediilor, Foxconn a crescut salariul de bază pentrulucrătorii cu o vechime mai mare de şase luni. Aceasta este oevoluţie pozitivă, dar un număr considerabil de lucrători, inclusivangajaţi care sunt studenţi, nu au beneficiat de mărire desalariu", a declarat Debby Chan Sze Wan de la SACOM, partenerulfirmei de cercetări makeITfair. "În acelaşi timp, Foxconnplănuieşte să îşi mute operaţiunile sale în alte provincii undenivelurile salariale sunt mult mai mici decât în Shenzhen."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO