Business Hi-Tech

Tripla lansare Microsoft in numele productivitatii

20.05.2003, 00:00 18

Microsoft Romania a lansat ieri la Bucuresti noile versiuni ale platformelor Windows Server si ale platformelor SQL Server si Visual Studio .NET. Aceste noi produse sunt dedicate lucrului cu baze de date si dezvoltarii de aplicatii si au fost create cu un scop clar: cresterea productivitatii in cadrul companiei.
Recesiunea economica mondiala din ultimii ani a determinat companiile sa taie puternic din costuri dar si din bugetele pe care le aloca achizitiei de tehnologii.
Microsoft, cel mai mare producator mondial de soft, a scos pe piata programe care ating coarda cea mai sensibila a firmelor: productivitate, eficienta, costuri reduse.
Windows Server 2003, urmasul lui Windows 2000 Server, se incadreaza si el in aceasta strategie permitand firmelor-client sa sporeasca eficienta in utilizarea echipamentelor IT dar si productivitatea angajatilor, in special a celor care lucreaza cu date.
Pentru cresterea productivitatii angajatilor, Microsoft a inclus spre exemplu Share Point Portal Service in Windows Server 2003. Acest program care faciliteaza schimbul de date online intre angajatii unei companii aflati in diverse localitati sau chiar tari era inclus anterior in pachetul de aplicatii Office.
Pentru a reduce pierderile cauzate companiilor de stergerea accidentala a datelor de catre angajati, Microsoft a inclus in noul Windows Server 2003 functia Shadow Copy. Astfel daca ai sters din greseala un fisier cu date importante pentru firma el poate fi acum recuperat de pe server daca pe acesta a fost instalata noua versiune a sistemului de operare. Intr-un an, firmele pierd 12 miliarde de dolari prin pierderea accidentala a datelor.
Dupa cum sustin oficialii Microsoft, Windows Server 2003 functioneaza foarte bine impreuna cu Visual Studio .NET 2003 si cu SQL Server 2000 Enterprise Edition, motiv pentru care compania a decis lansarea lor simultana.
Cele trei platforme formeaza fundatia pe care clientii pot implementa solutii integrate care sa interconecteze nu numai oamenii si echipamentele dar si informatiile stocate.
Noile versiuni ofera si un grad mai ridicat de securitate, sustine Microsoft. "Compania a investit sute de milioane de dolari pentru sistemul de securitate al platformei Windows Server 2003", a declarat Silviu Hotaran. iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO