Business Hi-Tech

Twitter are venituri de numai 4 mil. $ pe an

22.11.2009, 23:10 19

Oficialii companiei Twitter, site-ul de microblogging care afost evaluat la un miliard de dolari de catre investitori, audeclarat ca portalul genereaza vanzari de peste patru milioane dedolari pe an si intentioneaza sa creasca veniturile anuale prinintermediul publicitatii online.

Compania va incepe businessul cu reclamele online la inceputulanului 2010, a declarat Dick Costolo, directorul de operatiuni alfirmei Twitter. Venitul curent este generat de companiile careplatesc pentru a utiliza datele de pe site-ul Twitter, precumMicrosoft care afiseaza "tweet"-uri (mesaje) in rezultatelemotorului sau de cautare.

Compania Twitter a inceput sa se focalizeze mai mult pe venituriabia in ultimele luni. Din momentul in care firma a fost fondata inurma cu trei ani, oficialii s-au concentrat pe atragereautilizatorilor si imbunatatirea site-ului.

Twitter, care are peste 58 de milioane de utilizatori, a stransaproximativ 155 de milioane de dolari in investitii de capital, aspus Costolo. "Vom avea o strategie de advertising", a spus el."Vrem sa facem ceva ce se potriveste cu modul de utilizare aserviciului Twitter de catre oameni. Nu vrem sa separampublicitatea de tweet-uri", a adaugat Costolo.

De asemenea, oficialii firmei intentioneaza sa ofere conturicomerciale, care ar permite companiilor sa analizeze traficul detweet-uri. Spre exemplu, companiile ar putea monitoriza plangerilelegate de produsele lor sau sa urmareasca tendinteleconsumatorilor. Twitter a primit fonduri de investitii inseptembrie, care au ridicat valoarea companiei la aproximativ unmiliard de dolari, sustine o persoana apropiata firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO