Business Hi-Tech

Twitter, evaluată la aproximativ 10 mld. dolari înainte de listarea la bursă

AFP/Mediafax Foto

Autor: Vlad Popescu

15.09.2013, 20:39 64

Twitter, compania de micro-blogging care a început una dintre cele mai anticipate listări la bursă din industria IT, a fost evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari în cele mai recente operaţiuni de finanţare derulate pe piaţa privată. Twitter a anunţat că a depus în secret la comisia pentru valori mobiliare din Statele Unite documentaţia pentru listarea la bursă.

Twitter este ultima dintre marile reţele de socializare care încă nu s-a listat la bursă. Facebook şi LinkedIn au deja capitalizări de piaţă de 108 mld. $, respectiv 32 mld. $. În cele mai recente operaţiuni de finanţare pe piaţa privată, Twitter a fost evaluată la aproximativ 10 mld. $.

În ianuarie, când fondul gigantic BlackRock a intrat în acţionariat, valoarea de piaţă era estimată la 9 mld. $. În luna mai, compania era evaluată la 10,5 mld. $, potrivit datelor GSV Capital Corp. Twitter are 200 milioane de utilizatori activi, care publică 400 milioane de mesaje scurte, sau „tweet-uri“, în fiecare zi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO