Business Hi-Tech

UE amendează Microsoft cu 561 mil. euro pentru încălcarea unui acord legat de browsere web

UE amendează Microsoft cu 561 mil. euro pentru încălcarea unui acord legat de browsere web

Mediafax Foto

Autor: Marius Oncu

07.03.2013, 00:00 409

Compania americană Microsoft a fost amendată de autorităţile de reglementare ale UE cu 561 milioane de euro pentru că a încălcat termenii unui acord în care se angaja să ofere utilizatorilor mai multe variante de browsere web decât propriul produs Internet Explorer, potrivit Bloomberg.

Noua amendă - circa 1% din veniturile Microsoft de anul trecut - duce la 2,24 miliarde de euro penalităţile pentru Microsoft în conflictele cu autorităţile de reglementare din UE în ultimul deceniu. Suma include şi o amendă de 899 milioane de euro pentru nerespectarea unui ordin referitor la transferul de date rivalilor.

"Nerespectarea unui acord este o acţiune foarte gravă, care trebuie sancţionată corespunzător", a declarat comisarul Joaquin Almunia. Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a convenit în 2009 să le asigure programelor rivale de navigare pe internet acces la Windows, parte a unui acord cu autorităţile de reglementare ale blocului comunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO