ZF 24

Un fost director de la Orange şi slovacii de la Datanet, în competiţie pentru un contract de 15 mil. lei

Un fost director de la Orange şi slovacii de la Datanet,...

Autor: Adrian Dumitrache

18.08.2013, 20:36 2516

Cronus eBusiness - companie deţinută de Tiberiu Sandu - fostul şef al diviziei de business a Orange România şi Datanet Systems - companie deţinută de slovacii de la Soitron au depus săptămâna trecută oferte pentru furnizarea de echipamente IT destinate modernizării infrastructurii de date a agenţiei care administrează reţeau RoEduNet (AARNIEC), contract în valoare de 15 milioane de lei (TVA inclusă). Termenul de livrare al echipamentelor este de două luni de la încheierea contractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

„Modernizarea infrastructurii de date pentru a asigura capacităţi de trafic de mare viteză este necesară pentru proiectele de cercetare şi grid computing ale centrelor universitare deja conectate la infrastructura existentă, care acomodează în prezent transferuri de date de ordinul sutelor de Gbps, se precizează în caietul de sarcini. Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (AARNIEC) este administratorul reţelei RoEduNet (Romanian Education Network), care asigură servicii de comunicaţii de date pentru instituţiile de cercetare şi academice de toate gradele din România. Înfiinţată în anul 1998 şi controlată de integratorul de sisteme Soitron (Slovacia), Datanet Systems este specializată în furnizarea de echipamente de comunicaţii de date, voce şi video, precum şi servicii de implementare, consultanţă şi asistenţă tehnică. Afacerile firmei au scăzut cu 2,1% în 2012, la 71,3 milioane de lei. Cu afaceri de 13,5 milioane de lei în 2012, Cronus eBusiness şi-a început activitatea în 1996 şi este specializată în activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24