Business Hi-Tech

Un furnizor al Samsung investeste 20 mil. euro la Oradea

08.03.2010, 23:03 88

Firma sud-coreeana Shinheung, unul dintre furnizorii Sam sung, ainceput lucrarile la prima hala din parcul industrial EurobusinessParc Oradea, unde va incepe productia in luna iulie, valoareainvestitiilor urmand sa ajunga la 20 mil. euro.

"Vom investi in fabrica de la Oradea 20 de milioane de euro.Vrem sa incepem productia din 1 iulie si sa ajungem inca din acestan la 200 de angajati", a declarat Seo Wong Cheol, directorulcompaniei Shinheung citat de Mediafax.

Pentru ca lucrarile sa poata decurge fara probleme, parculindustrial a fost conectat saptamana trecuta la reteaua de curentelectric. In aceasta luna vor incepe lucrarile de amenajare a unuisens giratoriu la intrarea in parc, pentru a asigura accesul insantier.

"Firma coreeana a platit bugetului local nu mai putin de patrumiliarde de lei vechi (400.000 de lei - n. n.) pentru autorizatiade constructie", a spus primarul din Oradea Ilie Bolojan.

Firma coreeana Shinheung este unul dintre furnizorii Samsung siproduce piese din mase plastice pentru aparatura electrica sielectronica. Compania este prima din cele 15 care au concesionatteren in viitorul parc industrial. Printre investitorii strainiatrasi de oportunitatile de la Oradea se numara Decoletaje &Conjuntos, Auxim si Microrom. Investitorii locali sunt reprezentatide Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, RozotiProd Com, Carbenta Com, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod siPremium Part. Cele 15 firme au concesionat 21 de hectare de terensi s-au obligat sa creeze 900 de locuri de munca. Numai in acest anmunicipalitatea va atrage la bugetul local circa 300.000 de lei dintaxele si impozitele incasate de la firmele din parculindustrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO