Business Hi-Tech

Un programator din Harghita a dezvoltat o alternativă locală pentru Google Reader

Un programator din Harghita a dezvoltat o alternativă...

Autor: Ioana Nita

01.07.2013, 14:49 1843
Robert Gereb, un programator de 27 de ani din judeţul Harghita,  a cre­at un serviciu -  Feedvance.com  - care să înlocuiască Google Reader, despre care gigantul american a anunţat că în­ce­pând de astăzi nu mai este func­ţional.
 
Google Reader a fost un agre­ga­tor de conţinut oferit prin feed-uri web, acest ser­viciu dând utilizatorilor posibi­lita­tea de a fi la curent cu nou­tă­ţile apărute pe site-urile alese de ei.
 
Însă, Google a decis să închidă servi­ciul pen­tru că nu­mărul utiliza­torilor a scăzut trep­tat, produsul devenind astfel nesus­te­na­bil pentru companie. 
 
„Când am auzit că vestitul Google Rea­der se închide în iulie, am vrut să fa­cem o alternativă mai bună, pe care să pu­tem să o folosim şi noi. Am pus accen­tul pe simplitate, viteza, compa­ti­bilitate RSS si Atom si migrarea uşoară de la Google Reader“, a spus Robert Gereb, proprietarul firmei Software Miracles care a dezvoltat Feedvance.
 
El a menţionat că RSS-reader-ul va putea fi accesat şi prin intermediul unei apli­caţii pentru iOS şi Android, siste­mele de operare care rulează pe smart­phone-uri şi tablete.
 
Aplicaţia va costa 5 dolari, însă va exista şi o variantă gra­tu­ită unde vor apărea reclame. Robert Gereb, 27 de ani, de profesie progra­ma­tor, a lucrat timp de patru luni pentru a dezvolta software-ul Feed­vance, până acum investind doar timp în acest proiect. Însă în cazul în care RSS-reader-ul va avea peste 20.000 de utili­zatori el se va gândi la o soluţie pen­tru a atrage investitori. „Dacă numărul utilizatorilor ajunge peste 20.000- 30.000 o să mă gândesc cum pot să plătesc cheltuielile şi dezvol­ta­rea“, a spus Gereb.
 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO