Business Hi-Tech

Un start-up fondat în România, achiziţionat de Twitter

Un start-up fondat în România, achiziţionat de Twitter

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

23.01.2012, 00:00 699

Summify, un start-up online fondat în România în anul 2009 de doi tineri antreprenori locali - Mircea Paşoi (foto dreapta) şi Cristian Strat (stânga), a fost achiziţionat de Twitter - una dintre cele mai mari reţele sociale din lume, au anunţat cele două companii, fără a oferi detalii financiare ale tranzacţiei. Înfiinţată sub numele ReadFu în România, Summify a primit la începutul anului 2010 o finanţare de la un incubator de afaceri din Canada.

Cei doi fondatori ai companiei s-au mutat în Canada pentru a continua dezvoltarea companiei, iar de atunci compania a mai atras de două ori finanţare. Produsul lansat de Summify este o aplicaţie online care accesează fluxurile de informaţii din mai multe surse (Facebook, Twitter etc.) dintre care, pe baza unor criterii care ţin cont de preferinţele utilizatorului, realizează un top al celor mai interesante ştiri, care este livrat pe e-mail sau printr-o aplicaţie specială pentru iPhone. Aplicaţia nu va mai fi disponibilă, ci urmează să fie integrată de Twitter, iar membrii echipei se vor muta în San Francisco, unde se află sediul central al Twitter.

Printre investitorii care au pariat pe ideea celor doi români se numără: Accel Partners, Rob Glaser, Stewart Butterfield, Steve Olechowski şi Boris Wertz. Cei doi români au mai lansat anterior şi alte proiecte online în România, unul dintre ele fiind motorul de căutare de locuri de muncă balaur.ro. Mircea Paşoi, un absolvent al Universităţii din Bucureşti, a luat premii la mai multe concursuri de programare şi a fost intern (în SUA) la Google şi Microsoft, pe poziţii de inginer software. Cristian Strat, şi el un absolvent al Universităţii Bucureşti şi câştigător al mai multor premii la olimpiade de informatică, a fost de două ori intern la Google (în SUA şi Elveţia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO