Business Hi-Tech

UPC a cumparat operatorul Minisat Targoviste

06.11.2006, 18:18 67

UPC Romania a achizitionat operatorul de cablu Minisat din Targoviste, judetul Dambovita. Operatorul local avea aproximativ 28.000 de clienti.
Minisat a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 3 mil. euro si un profit net de 380.000 de euro, conform datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finante. Oficialii UPC Romania nu au dorit sa precizeze valoarea tranzactiei, dar avand in vedere numarul de abonatii si tranzactiile similare de pe piata, valoarea companiei este de cel putin cateva milioane de euro.
Achizitia Minisat face parte din strategia UPC Romania de a-si mentine pozitia de lider pe piata romaneasca de comunicatii prin cablu, conform oficialilor companiei. Prezenta in Romania din 1992, compania UPC Romania este cel mai mare furnizor de servicii de televiziune, extinzandu-si gama serviciilor si produselor oferite ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu.
Cea mai importanta achizitie a fost Astral Telecom, odata cu alte 13 companii, in octombrie 2005. La 1 octombrie 2006, UPC Romania a anuntat finalizarea procesului de fuziune a companiei UPC Romania, prin absorbtie, cu societatile din grupul Astral.
In aprilie 2006, UPC Romania a anuntat achizitionarea integrala a operatorului de televiziune digitala prin satelit Focus Sat. In anul 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau - Eurosat si Satba, iar in 2005, compania a preluat Conex Sat Roman.
La inceputul anului 2003, UPC Romania S.A. a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania .
UPC Astral avea la sfarsitul lunii iulie 1,31 de milioane de abonati la televiziunea prin cablu, 9.400 de abonati la televiziunea digitala prin satelit (Focus Sat), 81.800 de abonati la servicii de acces la Internet si 44.500 de abonati la telefonia fixa. UPC Romania a inregistrat anul trecut un profit de 4,93 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 28,62 milioane de euro.
Totodata, Astral Telecom, cea mai importanta companie din grupul Astral, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 81,5 mil. euro si un profit de 18,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO