Business Hi-Tech

UPC Romania ar putea inregistra in acest an o crestere de peste 10% a profitului

09.12.2009, 23:00 31
UPC Romania ar putea inregistra in acest an o crestere depeste 10% a profitului inainte de dobanzi, impozitare, deprecieresi amortizare (EBITDA), iar trendul scaderii numarului clientilorpe serviciile video "s-a rasturnat" dupa mai multe trimestreconescutive. "Cred ca Romania va fi o piata de crestere(procentuala) a EBITDA de doua cifre in acest an", a declaratdirectorul general al grupului american Liberty Global, Mike Fries,intr-o conferinta cu analistii sustinuta marti la New York. UPCRomania este detinuta de compania UPC Holding, inregistrata inOlanda, care face parte din grupul Liberty Global. Fries a maiprecizat ca UPC Romania contribuie cu 1% la rezultatul EBITDA algrupului american. Intrebat de un analist despre masurile luate deLiberty Global pentru "rasturnarea" trendului de scadere aclientilor pe serviciile video, Fries a mentionat ca, pentru piataromaneasca, grupul a adoptat o strategie de aliniere a preturilor(cu competitorii -n.r.), care are deja efectul scontat.

"Pe unele piete, precum Romania, am aliniat preturile si amvazut pentru prima data (in doi ani - n.r.) rasturnarea situatieiin aceasta tara, si vom vedea o crestere pozitiva a veniturilor siEBITDA", a spus directorul general al Liberty Global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24