Business Hi-Tech

Următoarea generaţie de cabluri USB va putea fi folosită pe ambele părţi

Următoarea generaţie de cabluri USB va putea fi...

Autor: Ştefan Stan

08.12.2013, 10:20 9788

Producătorii de cabluri USB au anunţat că următoarea generaţie de conectoare vor fi reversibile, putând fi introduse în porturi cu orice parte, scrie BBC.

Revizuirea dispozitivelor va fi terminată în 2014, urmând ca noile cabluri USB să apără pe piaţă până în 2016.

Schimbarea cablurilor USB va diminua unul dintre avantajele pe care proprietarii de cabluri de alimentare Apple le au faţă de sistemul actual USB.

Primele cabluri USB au fost scoase pe piaţă la mijlocul anilor 90’ şi până în prezent puteau fi conectate pe o singură parte la dispozitivele electronice, pentru a asigura o conexiune.

Groupul Promoter, care a acceptat noul design al USB, este alcătuit din reprezentanţi de la Intel, HP, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsso şi Texas Instruments.

„Consumatorii cer produse mai subţiri şi mai elegante pentru noile cabluri USB 3.0”, a spus Jeff Ravencraft, preşedinetle grupului Promoter.

Printre alte schimbări care vor fi făcute la USB 3.0, se va modifica şi dimensiunea. Cablurile standard vor avea dimensiuni cu cele micro-USB folosite în prezent de smartphone-uri şi tablete.

O altă schimbare majoră va fi viteza de transfer, care va ajunge la 10 GB/s, aproape dublu faţă de cât este în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO