Business Hi-Tech

Vanzarile Acer au crescut anul trecut cu 54%

20.02.2004, 00:00 25

Producatorul taiwanez de computere Acer a avut anul trecut in Romania vanzari cu 54% mai mari decat in 2002 si se gandeste sa isi extinda numarul de distribuitori, concentrandu-se pe laptopuri si monitoare LCD.
"Nu planuim inca deschiderea unui birou oficial la Bucuresti. Incercam sa dezvoltam sistemul de distributie indirecta, model care s-a dovedit de succes si in alte state europene", a declarat pentru Ziarul Financiar Claudia Hinrichs, sales&marketing manager pentru Europa de Est al Acer. "Pe 2003 am ajuns pe locul 7 in Romania la vanzarile de laptopuri, conform IDC", a precizat Claudia Hinrichs. "Inca nu suntem multumiti de pozitia pe care o avem in piata si ne vom concentra pentru a creste vanzarile pe partea de laptopuri si monitoare cu cristale lichide (LCD)", a spus ea.
Oficialul Acer nu a oferit alte cifre privind volumul vanzarilor.
Producatorul de computere se gandeste in continuare sa bata palma cu mai multi parteneri locali in Romania in 2004. "In luna martie vom avea o intalnire la Bucuresti cu dealerii nostri si atunci va vom anunta si alte noutati", a mai spus Hinrichs. Pe piata din Romania, concernul taiwanez lucreaza impreuna cu distribuitorii Tornado si Scop Computers si cu integratorul de sisteme Sama Bit.
In regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijociu si Africa), Acer Computer a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de 55%, obtinand locul al patrulea in privinta cotei de piata ( 5,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO