Business Hi-Tech

Vanzarile de laptopuri au revenit pe crestere in T3

07.10.2009, 23:11 19

Piata locala de laptopuri a inregistrat primul semn de revenirein al treilea trimestru, fata de prima parte a anului, iar avansulvanzarilor s-ar putea mentine pana la finele lunii decembrie, spunproducatorii de PC-uri.

"T3 a fost cu siguranta cel mai bun trimestru pentru noi. Amvandut 15.000 de unitati. Revenirea la scoala, din vacanta, a aduso crestere pe IT in general", a declarat pentru ZF Ciprian Donciu,country manager Asus.

Vanzarile de notebook-uri vor creste si in trimestrul patrucomparativ cu trimestrul trei, spune Aurel Netin, Country ManagerLenovo, citand un raport al firmei de cercetare IDC.

"Trimestrul patru va fi cel putin la fel de bun ca si trimestrultrei. In august au inceput sa se revigoreze vanzarile. Am vazutcresteri la toti partenerii", spune si Bogdan Iftemie, directoruldepartamentului de vanzari al companiei Acer. In ciuda reveniriivanzarilor, producatorii spun ca prabusirea vanzarilor din primajumatate nu va putea fi recuperata. Totusi companiile sustin ca peransamblu vanzarile din acest an vor fi mult mai mici decat anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels