Business Hi-Tech

Vanzarile de playere de muzica cresc peste 50%

18.03.2005, 00:00 14

Vanzarile de playere portabile pentru muzica in format digital la nivel mondial vor creste in 2005 cu aproximativ 57%, dupa saltul exploziv de 116% inregistrat anul trecut, se arata intr-un studiu realizat de compania americana iSuppli.
Pe parcursul urmatorilor cinci ani, vanzarile de playere portabile digitale vor creste continuu, de la 36,8 milioane de unitati comercializate in 2004, la 132 de milioane de unitati pe an in 2009, conform studiului citat de presa internationala. Analistii iSuppli sustin ca producatorii de electronice incearca sa beneficieze de pe urma dorintei consumatorilor de a plati pentru produse cat mai "cool", fapt exploatat de companii precum Apple ori mai nou Sony, prin noua sa linie de portabile digitale Walkman.
"La inceput, iPod (produs de Apple) era destul de scump, dar compania a redus preturile o data cu aparitia competitorilor. (...) De asemenea, in decursul ultimilor patru ani, Apple a introdus mai multe generatii de produse intr-un ritm alert", a explicat un responsabil iSuppli. Grupul iSuppli avertizeaza companiile producatoare in privinta supraintegrarii de functii in playere digitale portabile.
"Asa-numitul concept (unealta care face de toate - n.r.) nu a avut succes pe piata de playere MP3. Produsele simple, elegante care indeplinesc doar cateva functii, selectabile printr-o interfata usor operabila au fost bine vandute, in timp ce produsele all-in-one au suferit un esec", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO