Business Hi-Tech

Vatis Tech, platformă pentru procesarea conţinutului audio-video, a obţinut o nouă finanţare în valoare de 650.000 de euro, care va permite companiei să accelereze vânzările în România şi să se extindă pe cel puţin încă o piaţă europeană

Fondatorii Vatis Tech

Fondatorii Vatis Tech

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.01.2023, 11:50 202

Start-up-ul local Vatis Tech, care a dezvoltat o platformă de recunoaştere vocală pentru procesarea conţinutului audio-video, anunţă ridicarea unei noi runde de finanţare în valoare de 650.000 de euro, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, Vatis Tech a obţinut o finanţare totală 850.000 de euro, în ultimele 15 luni.

„(...) Tehnologic aveam nevoie de un produs bun, care să câştige în faţa oricărui AI de recunoaştere vocală dezvoltat de jucătorii globali. În momentul în care am avut acest produs, am ieşit cu el pe piaţă iar dacă la început aveam un client care ne testa tehnologia, acum avem zeci de clienţi mari recurenţi şi multe proiecte pilot în diferite stadii de implementare atât în mediul privat, cât şi în cel guvernamental unde se doreşte o digitalizare a proceselor clasice. Toate acestea s-au întâmplat într-un singur an, ceea ce ne face şi mai ambiţioşi pentru 2023”, a spus Adrian Ispas, co-fondator şi CEO al Vatis Tech.

La runda de finanţare au participat investitorii existenţi – fondurile Early Game Venture şi Sparking Capital, Mălin Ştefănescu ca angel investor, dar şi noi investitori.

„Fondatorii Vatis Tech sunt tineri, entuziaşti şi buni în ceea ce fac, produsul reuşeşte să întreacă în performanţe produse similare ale gigantilor tehnologici şi companiile au nevoie de transcrieri din limba română şi, în general, din limbi mai puţin încercate de firmele multinationale. M-am bucurat ca mi s-au alaturat în această rundă mai mulţi business angels din TechAngels. Cred că, împreună cu EGV şi Sparking, vom reuşi să ajutam la crearea unei noi poveşti de succes în IT”, a spus Mălin Ştefănescu, preşedinte TechAngels.

De asemenea, noul flux de capital va permite companiei să accelereze vânzările în România pentru o cotă de piaţă mai mare, dar şi să îşi extindă operaţiunile pe cel puţin încă o piaţă europeană, vizate fiind Germania, Spania sau Franţa.

„Mă bucur că avem ocazia să conducem o nouă rundă de investiţie în Vatis Tech. Aşteptările noastre de după prima investiţie au fost îndeplinite – echipa a demonstrat că se poate construi o tehnologie speech to text cu grad înalt de acurateţe şi că poate avea tracţiune. Acum dorim să vedem o replicare a rezultatelor obţinute în România şi în alte ţări europene, având o tehnologie matură care începe să fie din ce în ce mai adoptată de companii şi parteneri”, a spus Dan Călugăreanu, Partener Early Game Venture.

Vatis Tech este recunoscută pentru dezvoltarea de tehnologii de recunoaştere vocală bazată pe inteligenţă artificială, care rivalizează la nivel de acurateţe cu giganţi globali precum Google sau Microsoft. Potrivit reprezentanţilor companiei, de la lansarea tehnologiei de recunoaştere vocală, Vatis Tech a depăşit 3,1 milioane de minute transcrise.

„În acest moment, raportul de acurateţe al Vatis Tech pe limba română depăşeşte în medie 95% în timp ce la Google sau Microsoft sunt în zona de 85% acurateţe. Tehnologia este folosită cu succes în momentul de faţă în mai multe industrii precum media, legal, medical sau call centere.”

De asemenea, compania a lansat recent noi modele de transcriere pentru domenii cu termeni foarte specifici, precum cel medical sau juridic, dar şi pentru un sector economic cu nevoi uriaşe de transcriere, cel al call centerelor. În prezent peste 20 de companii lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech printre care Klarmedia, Unicredit, Voyo, The Vast and Curious sau Termene.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels