Business Hi-Tech

Vector Software: plus 30% la sase luni

15.07.2005, 19:01 35

Compania romaneasca Vector Software, partener certificat al Oracle, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri pe primul semestru de 30% fata de aceeasi perioada a anului anterior si estimeaza ca cifra de afaceri pe 2005 va inregistra o majorare de 75% fata de ansamblul lui 2004.

Furnizorul de solutii software a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1.700.000 de dolari (1,37 milioane de euro), volum realizat aproape exclusiv din furnizarea de servicii de consultanta pentru implementarea aplicatiilor Oracle.

Una dintre explicatiile acestei cresteri este semnarea, in urma unei licitatii, a unui contract cu Sensiblu, cel mai mare lant de farmacii din Romania (112 unitati si 600.000 de clienti).

Contractul prevede implementarea unei solutii de management al relatiei cu clientii (CRM) si furnizarea serviciilor aferente. Necesitatea implementarii acestei solutii de management a adus-o concurenta din ce in ce mai puternica de pe piata de retail de medicamente si produse farmaceutice, a declarat Claudiu Opran, director general al Sensiblu.

In aceste conditii nu mai sunt suficiente doar informatiile despre volumul vanzarilor sau produsele achizitionate si apare nevoia realizarii unui profil personalizat al clientului care sa raspunda la intrebarea "cine a achizitionat?".

Vector Software este specializata in solutii informatice de management in sectoarele financiar-bancar, petrol si gaze, telecomunicatii, utilitati, retail, productie.

Printre clientii sai se numara BNR, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Omniasig, Orange, RomTelecom, Rompetrol, Romgaz, Michelin, Dunapack Rambox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO