Business Hi-Tech

Veniturile Orange au crescut cu 7% in T3

30.10.2008, 18:52 23

Veniturile Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, au crescut in al treilea trimestru cu 7%, la 349 mil. euro, pe fondul majorarii numarului de clienti cu 10%, la 10,2 milioane de utilizatori, a anuntat grupul France Telecom, actionarul majoritar al companiei.

In primul semestru, veniturile Orange au crescut cu 9%, in timp ce numarul de clienti a urcat cu 17,7%. "Cresterea veniturilor cu 7% in cel de-al treilea trimestru a fost indusa in principal de cresterea numarului de clienti in conditiile inaspririi competitiei pe piata telecom. De asemenea, am inregistrat o crestere a ponderii numarului de clienti cu abonamente in baza totala de clienti Orange, comparativ cu perioada similara a anului precedent, ceea ce reprezinta o evolutie valorica echilibrata a structurii bazei de clienti", a precizat pentru ZF Richard Moat, directorul general al companiei.
Suma de 349 mil. euro reprezinta cel mai mare venit trimestrial obtinut de Orange de la intrarea pe piata, in 1997. France Telecom, unul din cei mai mari operatori telecom din lume, noteaza ca rezultatele subsidiarei din Romania sunt unele dintre cele mai bune din intreg grupul.
In primele noua luni veniturile Orange au crescut cu 8%, in timp ce numarul de clienti a urcat cu 9,6%. Orange a castigat 120.000 de clienti noi in T3 si 400.000 de la inceputul acestui an. Operatorul nu precizeaza care este raportul abonati-cartele preplatite pentru baza sa de clienti (cartele sim active).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO