Business Hi-Tech

Veniturile Yahoo! scad pe fondul luptelor pierdute cu Google şi Facebook

Autor: Mediafax

26.01.2011, 23:37 46

Gigantul din internet Yahoo! a avertizat că veniturile vorcontinua să scadă în primul trimestru al acestui an, deoarecesite-urile companiei pierd trafic în favoarea rivalilor Google şiFacebook, relatează Reuters. Veniturile Yahoo! au scăzut cu 12% înperioada octombrie-decembrie 2010, la 1,5 miliarde de dolari, altreilea trimestru consecutiv de declin. De asemenea, profitul nets-a dublat, ajungând la 312 milioane de dolari, de la 153 milioanede dolari.

Directorul general al companiei Carol Bartz (foto) se confruntă cupresiuni tot mai mari din partea investitorilor să readucăportalul, odată dominant pe internet, într-o poziţie de forţă înindustria online. Bartz a promis investitorilor că veniturile vorreveni pe creştere în a doua jumătate a acestui an. Compania aanunţat totodată cea de-a doua rundă de disponibilizări dinultimele şase săptămâni, renunţând la încă 1% din angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels