Business Hi-Tech

VIDEO. Orange România s-a apropiat de afaceri de 1,6 mld. euro în 2022 după integrarea fostului Romtelecom, dar veniturile şi numărul de clienţi au scăzut pe fondul „competiţiei dificile“ şi a „presiunii pe economie“. Ce au spus pentru ZF, despre România, Christel Heydemann, CEO al grupului Orange şi Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, CEO adjunct, grupul Orange.

Autor: Adrian Seceleanu

17.02.2023, 00:09 966

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, CEO adjunct pentru Europa al grupului, a declarat pentru ZF că grupul va face din nou lobby la Bucureşti pe lângă autorităţi pentru noi reguli privind accesul la fibra optică a rivalilor şi că discuţiile cu guvernul privind fuziunea Orange cu fostul Romtelecom continuă.

Orange România, parte a grupului francez de comunicaţii cu acelaşi nume, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de aproape 1,6 mld. euro faţă de 1,2 mld. euro în 2021, ca rezultat al achiziţiei şi integrării afacerilor fostului monopol din telefonia fixă Romtelecom (Telekom Fix), consolidându-şi astfel poziţia de lider al pieţei locale de telecomunicaţii. Chiar dacă cifra raportată este mai mare, afacerile Orange au scăzut de fapt în 2022 cu 2,6% dacă sunt puse faţă în faţă cu o bază comparabilă pentru 2021 – respectiv cu cifra de afaceri de 1,614 mld. euro care ar fi fost raportată dacă Orange ar fi avut de atunci businessul integrat cu cel al fostei companii Romtelecom.

Scăderea veniturilor este un rezultat al mai multor factori, au spus reprezentanţii Orange. „Diminuarea veniturilor este provocată de impactul contextului macroeconomic, dar şi de declinul structural al unor activităţi de voce şi date al cărui nivel a depăşit factorii de creştere a celorlalte servicii“, conform Orange România. Cu alte cuvinte, scăderea din unele linii de business - precum telefonia fixă - a fost prea mare pentru a putea fi compensată de segmentele care sunt în creştere. Compania a raportat şi un număr mai mic de clienţi pe net fix (minus aproximativ 100.000), TV (de asemenea circa 100.000) şi telefonie mobilă (peste 500.000).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO