Business Hi-Tech

Vreme: Proiecte IT pentru spitale, finanţate din fonduri europene de 15 mil. euro

Vreme: Proiecte IT pentru spitale, finanţate din fonduri europene de 15 mil. euro

Foto Mediafax

Autor: Adrian Dumitrache

20.07.2011, 00:03 467

Ministrul comunicaţiilor Vale­rian Vreme a declarat marţi că aufost de­puse peste 180 de cereri pentru fi­nanţarea cu fondurieuropene a unor pro­iecte destinate introducerii de so­luţii IT îndomeniul medical, din care, du­pă evaluare, vor fi acceptate circa50, bu­getul fiind de 15 milioane euro.

"Perioada de evaluare şi contrac­ta­re a proiectelor va duraaproximativ pa­tru luni. Soluţiie care vor fi im­ple­men­tate înaceste spitale se vor conecta la sistemele naţionale care vorgestiona fişele pacienţilor şi reţetele electronice, aflate înfinanţare la Casa Naţională de Sănătate", a adăugat Vreme.

În luna mai, Ministerul Comuni­ca­ţiilor a lansat apelul deproiecte pentru Ope­raţiunea 3.2.4 "Susţinerea imple­men­tării desoluţii de e-sănătate şi asi­gurarea conexiunii la broadband, acolounde este necesar", la nivel local.

Bugetul total alocat acestui apel de proiecte se ridică la 15milioane de euro, potrivit lui Vreme.

Scopul Operaţiunii 3.2.4 este dez­voltarea serviciilor medicaleprin imple­men­tarea unui sistem informatic inte­grat, asigurândaccesul cetăţenilor şi al per­so­na­lului medical la serviciiinfor­matice de tip e-sănătate.

Beneficiarii acestui proiect au fost unităţile sanitare publicecu perso­nalitate juridică proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO