Business Hi-Tech

Windows 7 a dus profitul Microsoft la 6 mld. $

31.01.2010, 23:10 17

Profitul net al Microsoft a crescut cu 60% in al doileatrimestru al anului fiscal 2009-2010, la 6,6 de miliarde de dolari,iar veniturile cu 14 procente la 19 miliarde de dolari, datoritavanzarilor bune inregistrate de noul sistem de operare Windows 7,scrie Bloomberg.
Microsoft a vandut mai multe de 60 de milioane de copii ale Windows7 de la lansare sa din octombrie, transformandu-l in cel mai binevandut sistem de operare din punct de vedere al vanzarilorinregistrate dupa intrarea pe piata, scrie Bloomberg. Compania aavut, in perioada similara a anului fiscal 2008-2009, un profit netde 4,17 miliarde de dolari si vanzari de 16,62 miliarde dedolari.
Profitul net al Microsoft din trimestrul al patrulea al lui 2009,al doilea al anului fiscal, corespunzator unui castig de 74 decenti pe actiune, depaseste semnificativ estimarile analistilor, de59 de centi pe actiune.
Actiunile companiei au urcat cu numai 1% dupa prezentarearezultatelor, insa reactia aparent lipsita de entuziasm ainvestitorilor a fost cauzata partial, potrivit analistilor, decresterea abrupta a titlurilor Microsoft din octombrie 2009, dupalansarea Windows 7.
Gigantul american a anuntat la finele saptamanii trecute, laprezentarea rezultatelor financiare, ca anticipeaza relansareacererii pentru tehnologie in mediul de afaceri in acest an. "Dupace a inceput recesiunea in 2009, companiile nu au mai investit intehnologie. Credem ca mediul de afaceri va incepe in acest an sainvesteasca in echipamentele IT", a declarat analistul Peter Misekde la compania canadiana de brokeraj Canaccord Adams.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO