Business Hi-Tech

Yahoo! a pierdut 300 mil. $

28.01.2009, 18:00 17

Compania americana Yahoo!, care detine al doilea motor de cautare pe internet, a raportat o pierdere de 303 mil. dolari (228,9 mil. euro) in ultimele trei luni ale anului trecut, comparativ cu profitul de 206 mil. dolari inregistrat in aceeasi perioada din 2007, scrie presa internationala.

Vanzarile au scazut cu 1,4%, la 1,81 mld. dolari.
Trimestrul al patrulea a marcat sfarsitul mandatului de CEO al fondatorului Yahoo! Jerry Yang, care a fost intens criticat pentru respingerea ofertei de preluare din partea gigantului Microsoft.
Carol Bartz, fostul sef al Autodesk care l-a inlocuit pe Yang, a spus ca va lua in considerare ofertele de achizitionare a bunurilor companiei, dar nu este de acord cu vanzarea integrala. "Am venit la Yahoo! pentru a vinde compania? Raspunsul este 'nu'", a conchis ea.
Pentru primul trimestru al anului curent, Yahoo! a estimat vanzari in valoare de 1,53-1,73 mld. dolari, in timp ce profitul operational s-ar putea situa la 75-85 mil. dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO