Business Hi-Tech

Yahoo Mail prinde viteza

15.09.2005, 19:12 36

Cel mai mare portal de Internet din lume, Yahoo, a lansat ieri o versiune imbunatatita a popularului serviciu de e-mail Yahoo Mail, care va functiona probabil mai bine decat serviciile similare, intrucat se apropie foarte mult de eficienta si rapiditatea programelor de mail de tip desktop (cum este de pilda Microsoft Outlook), relateaza presa internationala.

Noul serviciu va fi pus la dispozitia unui numar foarte mare de clienti Yahoo Mail, in versiunea beta (perioada de test), iar daca testul va decurge bine, toti utilizatorii Yahoo Mail vor putea trece la noul sistem, a precizat Karen Mahon, purtatoare de cuvant a companiei.

Versiunea imbunatatita a Yahoo Mail va fi utilizata tot prin intermediul unui browser de Internet, cum este Internet Explorer sau Firefox, insa utilizatorii nu se vor mai confrunta cu obisnuitele intarzieri de cateva secunde pentru orice actiune pe care vor sa o faca, au explicat specialistii Yahoo. Astfel, nu va mai fi nevoie ca pagina de Internet sa primeasca comanda "refresh" de fiecare data cand utilizatorii deschid un mail sau cand muta mesajele in directoare.

Practic, noul Yahoo Mail va semana cu serviciile de mail pentru desktop, care functioneaza cu un software instalat pe PC, utilizatorii avand posibilitatea sa mute mesajele dintr-un director in altul prin "drag and drop" (trage si da drumul - n.r.), sa vada atat lista de mesaje, cat si mailurile intr-o singura pagina web si sa efectueze cautari in mailuri, au precizat oficialii Yahoo. Majoritatea schimbarilor au provenit de la compania proaspat intrata pe segmentul serviciilor de mail Oddpost, pe care Yahoo a achizitionat-o anul trecut, relateaza presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO