Business Hi-Tech

Yahoo: nici de sase ori nu e de ajuns

21.07.2005, 18:38 10

Cel mai popular portal de Internet din lume, Yahoo, a raportat un profit net de aproximativ sase ori mai mare in cel de-al doilea trimestru al anului fiscal (incheiat la 30 iunie), fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa acest fapt nu pare a fi satisfacator din punctul de vedere al investitorilor, scrie presa internationala.

Veniturile totale ale companiei au fost in aceasta perioada de 1,25 de miliarde de dolari (aproximativ 1,05 miliarde de euro), in crestere cu 51% fata de anul trecut.

Incasarile realizate din publicitatea online au fost de 875 de milioane de dolari (aproximativ 730 milioane de euro), in crestere cu 44% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Estimarile analistilor de pe Wall Street au fost insa de 881,8 milioane de dolari (735,2 milioane de euro), relateaza presa internationala. Compania a inregistrat un profit net de 754,7 milioane de dolari (629,2 mil. euro) in perioada aprilie-iunie, de aproximativ sase ori mai mare decat cel raportat in aceeasi perioada a anului precedent (112,5 milioane de dolari sau 93,8 milioane de euro), au precizat oficialii Yahoo.

"Investitorii aveau asteptari peste posibilitatile companiei de a genera venituri, insa executivii Yahoo sunt multumiti de aceste cresteri si de modelul de afaceri al companiei", a conchis directorul executiv Terry Semel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO