Business Hi-Tech

YouTube nu ia americanii din fata televizorului

23.03.2010, 23:05 26

Americanii petrec din ce in ce mai mult timp uitandu-se latelevizor si navigand pe internet in acelasi timp, iar 60% dintreacestia desfasoara cele doua activitati in acelasi timp macar odata pe luna, se arata intr-un studiu al companiei Nielsen, citatde Reuters.

Agentia de presa scrie ca rezultatele studiului contrazictemerile ca popularitatea in crestere a internetului va duce ladisparitia televizorului. "Frica initiala era ca internetul siclipurile video pe telefonul mobil vor duce la disparitiaclasicului televizor, dar datele arata ca utilizatorii se uita latelevizor in acelasi timp cu navigatul pe internet", a declaratMatt O'Grady de la Nielsen.

Studiul, care a fost realizat in ultimul trimestru al anuluitrecut, indica o crestere de 35% a activitatilor de navigare peinternet in acelasi timp cu privitul la televizor, comparativ cuaceeasi perioada a anului precedent. Americanii petrec in medie 3,5ore pe luna discutand cu prietenii pe internet in timp ce urmarescemisiunile preferate la televizor, a mai scris agentia depresa.

Numarul utilizatorilor care se uita la videoclipuri pe telefonulmobil a crescut cu 57% in ultimul an, la 17,6 milioane de la 11,2milioane, crestere datorata vanzarilor din ce in ce mai mari desmartphone-uri si de aplicatii pentru acestea. Cele mai folositesunt iPhone, telefoanele dezvoltate de Apple, si cele carefunctioneaza pe platforma Android, dezvoltata de Google. Cu toateacestea insa, in comparatie cu audienta de la televizor,videoclipurile de pe telefoanele mobile sunt urmarite in medie 4minute pe luna, arata acelasi studiu.

Studiul mai arata ca americanii se uita acum la televizor 35 deore pe saptamana. In plus, ei se uita in medie timp de doua ore sila emisiuni TV inregistrate cu aparate de tip recorder video(Digital Video Recorder). Aproximativ 35% din gospodariile din SUAfolosesc un echipament de tip DVR. Persoanele cu o varsta cuprinsaintre 24 si 35 de ani folosesc cel mai mult echipamentele de tipDVR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO