Business Hi-Tech

Zapp: Investim pentru o retea mai buna

07.12.2004, 00:00 13

Operatorul de telefonie mobila Zapp, care functioneaza in sistem CDMA 450 (o varianta a tehnologiei americane care rivalizeaza GSM), a anuntat ca a investit 50 de milioane de dolari (37,6 milioane de euro) pentru extinderea acoperirii la nivel national si pentru marirea capacitatii retelei.
In urma acestor investitii, acopeirea Zapp a crescut la 70% la nivelul intregii tari, adaugandu-se 58 de orase si 6 drumuri nationale. Alte 16 orase si 4 drumuri nationale au acum o retea mai buna, care suporta mai multi utilizatori, spun oficialii Zapp. "Faza a treia de dezvoltare a retelei se va incheia la finalul lunii decembrie, cand acoperirea va fi de peste 200 de orase. Astfel, circa 80% din populatia tarii va avea acces la serviciile Zapp", a declarat Cuneyt Turktan, presedintele consiliului director al companiei.
Faza a patra a investitiilor va continua pana in august 2005, cand acoperirea urmeaza sa atinga 78% din suprafata tarii, peste 250 de orase si respectiv 90% din populatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels