Business Hi-Tech

Zece lucruri pe care nu le poţi cumpăra de pe Amazon

Zece lucruri pe care nu le poţi cumpăra de pe Amazon

Autor: Octavian Calei

01.09.2013, 18:39 2238

Amazon era la început un mic magazin online de cărţi. Fondat de Jeff Bezos în urmă cu 20 de ani, compania a evoluat de atunci, ajungând să comercializeze aproape orice, de la alimente la artă. Acum, Amazon vrea să devină chiar un furnizor de internet wireless. Însă dacă scopul lui Bezos este să transforme Amazon.com într-un magazin care vinde orice, mai are câteva lucruri de adăugat pe listă, scrie Market Watch.

10 produse care nu se vând pe Amazon.com:

1. Arme

„Amazon.com ar putea fi singurul loc rămas din America unde nu se pot cumpăra arme”, a spus Abby Spangler, fondator al ProtestEasyGuns.com.

2. Alcool

Băuturile alcoolice nu se găsesc în oferta Amazon. Verificarea vârstei cumpărătorului face ca vânzarea de alcool să fie mai dificilă. Însă anul trecut, Amazon a început să vândă către cumpărători aprobaţi peste 1.000 de vinuri.

3. Imobiliare

Dat fiind faptul că achiziţionarea unei locuinţe este cea mai importantă tranzacţie din viaţă, ar avea sens să se poată cumpăra de pe Internet o casă şi să se poată vizita virtual. Însă cu toate că publicarea pe Internet a imobilelor a devenit foarte importantă pentru agenţii, este foarte improbabil ca tranzacţiile imobiliare să se poată realiza vreodată cu un singur click.

4. Animale

Asociaţiile pentru protecţia animalelor sunt de părere că nu este deloc o idee bună vânzarea de animale pe Internet. Ei spun că pe de-o parte, spre deosebire de electrocasnice, animalele nu pot fi evaluate obiectiv şi, pe de altă parte, este vorba de riscurile implicate de transportul acestora.

5. Maşini

Deşi ar scurta substanţial procesul livrării unei maşini, totuşi ar putea fi o experienţă neplăcută pentru cumpărătorii care nu ar mai avea ocazia unui test drive.

6. Benzină şi motorină

Unii utilizatori sunt de părere că Amazon ar trebui să vândă carburanţi sau carduri valorice pentru benzinării. Evident, riscurile implicate de transport ar face acest lucru imposibil.

7. Bilete la loterie

Amazon nu permite vânzarea de bilete la loto sau fise pentru aparate de jocuri de noroc. O lege americană din 1961 interzice pariurile sportive prin intermediul firelor de comunicare.

8. Ţigări

Site-ul lui Bezos nu comercializează ţigări, tutun, ţigarete sau ţigări eletronice. Cu toate că legile care reglementează vârsta minimă pentru cumpărătorii de ţigări nu sunt la fel în toate ţările, unele site-uri le comercializează.

9. Ochelari de vedere făcuţi la comandă

Amazon vinde ochelari de soare şi rame pentru comenzi făcute pe bază de reţete, însă nu permite comercializarea de lentile pe reţetă.

10.  Haine second-hand

Unii cred că Amazon ar putea încuraja consumatorii să-şi golească dulapurile prin vânzarea de haine second hand printr-unul dintre cele mai mari magazine online. Hainele second hand încep să devină din ce în ce mai căutate de către tineri şi pot oferi profituri ridicate pentru reselleri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri