Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI. Dragoş Căţoiu, head of sales and business development, NTT Data: Mă aştept la creşterea bugetului dedicat securităţii cibernetice, în special în sectoarele în care digitalizarea a luat o amploare mare şi unde sunt implicaţi mulţi actori, operatori, clienţi

Dragoş Căţoiu, head of sales and business development, NTT Data: Investiţiile în zona de cybersecurity ar trebui să fie ceva normal pentru perioada care urmează.

Dragoş Căţoiu, head of sales and business development, NTT Data: Investiţiile în zona de cybersecurity ar trebui să fie ceva normal pentru perioada care urmează.

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ramona Cornea

23.05.2024, 12:00 60

♦ „Cred că din elemente precum războaie se pot naşte în continuare atacuri cibernetice plătite de state, partea de cloud fiind o zonă de risc, partea de inteligenţă artificială la fel. Toate aceste lucruri vor genera o conştientizare mai mare a faptului că este nevoie de o pregătire mai mare, de o investiţie mai mare în zona de securitate cibernetică.“

Bugetele dedicate securităţii cibernetice vor creşte pe fondul intensificării atacurilor, iar companiile vor fi mai conştiente de nevoia de a-şi proteja datele şi a preveni breşele de securitate, consideră Dragoş Căţoiu, head of sales and business development, NTT Data.

„Cred că din elemente precum zona de război se pot naşte în continuare atacuri cibernetice plătite de state, partea de cloud fiind o zonă de risc, partea de inteligenţă artificială la fel. Toate aceste lucruri vor genera o conştientizare mai mare a faptului că este nevoie de o pregătire mai mare, de o investiţie mai mare în zona de securitate cibernetică. Şi cred că investiţiile în zona de cybersecurity ar trebui să fie ceva normal pentru perioada care urmează. Mă aştept la anumite creşteri ale bugetului în special în sectoarele în care digitalizarea a luat o amploare foarte mare, în care prin natura businessului sunt implicaţi foarte mulţi actori, operatori, clienţi“, a spus Dragoş Căţoiu în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

El a adăugat că deşi AI (artificial intelligence) şi cybersecurity sunt deja două buzzwords, fiind folosite de toată lumea, acestea sunt puţin înţelese de anumite companii şi chiar de anumiţi operatori care ar putea să reglementeze legislaţia în zona aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24