Business Hi-Tech

Zoltan Teszari, pe mâna recuperatorilor pentru o factură neachitată la Romtelecom. Dacă era patronul RCS&RDS, ar fi fost ştirea anului

Zoltan Teszari, pe mâna recuperatorilor pentru o factură neachitată la Romtelecom. Dacă era patronul RCS&RDS, ar fi fost ştirea anului

Autor: Adrian Seceleanu

20.08.2011, 07:05 4140

Între cele câteva zeci de mii de firme, persoane fizice, biserici, partide şi şcoli - 20.400 cu totul, care nu şi-au mai achitat facturile la Romtelecom şi ale căror datorii au fost vândute în iulie 2011 de operator unor profesionişti în recuperarea de creanţe, la poziţia 9.480 pe listă apare şi un abonat al cărui nume este - coincidenţă de infarct - acelaşi cu cel al miliardarului fără chip care conduce una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din România şi regiune, Zoltan Teszari.

Este însă o ipoteză plauzibilă ca proprietarul companiei care e numărul doi pe telefonia fixă, şi numărul unu pe pieţele de internet fix şi televiziune din România să se fi abonat la serviciile companiei cu care se află într-o competiţie pe viaţă şi pe moarte, Romtelecom, şi mai apoi, culmea, să nici nu-şi achite facturile pentru a intra pe mâinile EOS Ksi, unul dintre cei mai mari recuperatori de creanţe de pe piaţa locală?

Datele din documentul publicat de Romtelecom pe Arhiva Electronică de Garanţii Mobiliară sunt sărace în detalii: singurele informaţii din listă sunt numărul de ordine, prenumele şi numele şi codul de abonat. În acest caz, datele sunt: număr de ordine - 9.480, prenume şi nume - Zoltan Teszari, cod de abonat R0537000449287.

Probabilitatea ca acel Zoltan Teszari care apare în lista abonaţilor Romtelecom pentru că nu şi-a plătit facturile să fie una şi aceeaşi persoană cu patronul RCS&RDS este aproape de zero, mai ales în condiţiile în care în Oradea, localitatea în care s-a născut şi unde îşi are domiciliul Zoltan Teszari până şi primăria şi-a portat numerele de telefon fix de la Romtelecom la RCS&RDS.

La întrebarea adresată companiei Romtelecom dacă patronul companiei cu care se află într-o competiţie dură pentru clienţi s-a abonat la serviciile sale pentru a le testa personal, iar apoi a renunţat să mai plătească şi facturile, răspunsul este conform aşteptărilor: compania Romtelecom nu poate oferi sau comenta asemenea informaţii. "Nu putem oferi public informaţii sau date personale privind clienţii Romtelecom" au spus reprezentanţii companiei.

Nici patronul RCS&RDS Zoltan Teszari nu a putut fi contactat pentru detalii.

Nicio surpriză, în condiţiile în care proprietarul RCS&RDS nu oferă interviuri, nu răspunde la întrebări ale presei şi nici nu participă la evenimente ale industriei.

În concluzie, cel mai probabil este vorba doar de o coincidenţă de nume, şi acel Zoltan Teszari care nu şi-a plătit facturile Romtelecom nu este una şi aceeaşi persoană cu proprietarul companiei RCS&RDS.

Au fost doi, acum mai e doar un singur Teszari abonat la Romtelecom în toată România

Doar două persoane din toată România cu numele de familie Teszari erau abonate până de curând la serviciile de telefonie ale Romtelecom însă după ce una dintre ele - Zoltan Teszari - nu şi-a mai achitat facturile, cel mai mare operator de telefonie fixă mai are un singur abonat cu acest nume de familie, sau cel puţin aşa arată datele din baza de date publică cu abonaţii Romtelecom, care poate fi consultată la adresa 118932.ro. Acest abonat locuieşte în judeţul Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO