Business Internaţional

ABN Amro plateste 1,3 mld. euro pentru o retea de clinici psihiatrice

06.07.2005, 18:43 14

Cea mai mare banca olandeza, ABN Amro, a cumparat Priory Group, un lant britanic de clinici specializate in psihiatrie, in schimbul a 875 de milioane de lire sterline (1,3 miliarde euro) in numerar si actiuni platite companiei de investitii Doughty Hanson.

"Achizitia scoate in evidenta interesul nostru de a investi in companii bine pozitionate, cu un ritm de dezvoltare ridicat si care necesita investitii financiare multiple, dar ne si testeaza abilitatea de a achizitiona integral unele afaceri in cateva cazuri exceptionale", a declarat Piero Overmars, directorul executiv al diviziei clientilor corporativi la ABN Amro.

Priory detine centre unde celebritati cum ar fi modelul Kate Moss si chitaristul formatiei Rolling Stones, Ron Wood, au fost tratate de-a lungul timpului. In ultimii trei ani, compania, care dispune de 1.700 de locuri de spitalizare, a introdus programe de reducere a costurilor si a majorat rata de ocupare in clinicile sale pana la 90%.

Daughty Hanson, un fond de investitii londonez cu active de 1,6 miliarde de euro, a cumparat Priory in iunie 2002 contra unei sume de 190 mil. lire sterline obtinuta din credite si o investitie in actiuni de 116 mil. lire sterline.

Vanzarea reprezinta a doua tranzactie de acest gen a celor de la Doughty Hanson din ultimele opt zile, dupa oferta publica initiala de 133 mil. euro a producatorului francez de baterii Saft Groupe.

"Cedarea Priory Group vine in continuarea perioadei in care ne-am marcat profituri solide prin diverse vanzari", a comentat Stephen Marquardt, managing director la Doughty Hanson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels