Business Internaţional

ABN ramane fara directorul financiar

11.05.2007, 16:40 10

Directorul financiar al ABN Amro, Hugh Scott-Barrett, si-a dat demisia din cadrul grupului bancar olandez, intr-un moment in care competitia pentru grupul olandez este la apogeu. Decizia lui Scott-Barrett de a parasi banca pe 1 august a fost luata fara ca situatia viitoare a bancii ABN Amro sa fie clarificata. A fost acceptata o fuziune cu grupul Barclays din Marea Britanie, dar este in continuare "curtata" de grupul rival, condus de Royal Bank of Scotland, scrie Financial Times.
Bancherul nascut in Marea Britanie, cea mai importanta figura non-olandeza de la ABN, a spus ca demisia a fost " o masura logica", avand in vedere ca a refuzat oferta de a lucra in cadrul bancii care va functiona in urma fuziunii cu Barclays. Consiliul de conducere al noii entitati bancare va fi ales de membrii Barclays.
Scott-Barrett va fi succedat de Huibert Boumeester, care a venit in consiliul de conducere al ABN anul trecut si care a condus divizia de administrare a activelor. Cu toate acestea, decizia lui Scott-Barrett poate parea prematura, avand in vedere ca nu este inca sigura incheierea fuziunii cu Barclays. Rezultatele depind in mare masura de votul actionarilor de luna viitoare asupra ofertei de preluare de 21 de miliarde de dolari (15,5 mld. euro ) venita din partea Bank of America pentru banca LaSalle, divizia din America a bancii olandeze.
Daca actionarii resping oferta, fuziunea cu Barclays este pusa in pericol. Planurile consortiului condus de Royal Bank of Scotland sunt de asemenea neclare. Este posibil ca acesta sa faca o oferta de 71 de miliarde de euro pentru a depasi propunerea facuta de Barclays, care este cu 7 miliarde de euro mai mica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO