Business Internaţional

AC Milan a „pasat” 250.000 de euro către autorităţi pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus

AC Milan a „pasat” 250.000 de euro către...

Autor: Mihaela Măncilă, Cosmin Pirv

10.03.2020, 11:37 56

Clubul AC Milan a anunţat într-un comunicat de presă că a donat 250 de mii de euro Agenţiei Regionale de Urgenţă Sanitară, pentru a ajuta în lupta contra epidemiei de coronavirus. 

Pe lângă cei 250 de mii de euro, clubul AC Milan a decis să dea înapoi banii tuturor fanilor care şi-au achiziţionat bilete la meciul cu Genoa, jucat cu porţile închise, dar şi suporterilor care deţin abonamente pentru tot sezonul.

CEO-ul grupării de pe San Siro, Ivan Gazidis, a declarat că „în viaţă sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul”.

CARTON: Ivan Gazidis, CEO AC Milan, sursă: calcio.fanpage.it

„În viaţă sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul. Într-un moment în care noi toţi trebuie să avem grijă de cei mai vulnerabili, trebuie să acţionăm cu responsabilitate maximă, respectând indicaţiile autorităţilor. În numele clubului, sunt mândru să susţin, prin această donaţie, eforturile tuturor celor care fac totul pentru a lupta în faţa acestei situaţii. Sănătatea şi siguranţa celor dragi este prioritatea noastră maximă. Milan este mai mult decât o echipă de fotbal. Este o comunitate, unde avem grijă unii de alţii, o comunitate care reprezintă oraşul Milano în toată lumea. Sunte uniţi, stăm aproape de toţi suporterii noştri”, a spus Ivan Gazidis, CEO AC Milan, potrivit calcio.fanpage.it.

Italia a extins măsurile stricte de carantină, care implică şi interzicerea de a participa la adunări publice, pe întreg teritoriul ţării, a anunţat, luni seara, premierul Giuseppe Conte.

Acesta a spus că oamenii vor avea voie să circule doar pentru a se duce la serviciu sau pentru urgenţe personale.

Conte a adăugat că măsurile, ce intră în vigoare marţi, au scopul de a îi proteja pe membrii cei mai fragili ai societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO