Business Internaţional

Achizitiile companiilor de asigurari europene continua sa creasca

05.07.2005, 19:15 17

Fuziunile de pe piata europeana a asigurarilor au atins un maxim pentru al patrulea an consecutiv si isi continua cresterea datorita politicilor de achizitii ale unor companii precum Munich Re si Old Mutual, relateaza Bloomberg.

Valoarea preluarilor de pe piata europeana a asigurarilor s-a dublat in primele sase luni ale acestui an pana la 25,4 miliarde de dolari (21,06 miliarde de euro), cea mai mare valoare inregistrata din 2001 pana acum.

Achizitiile din lumea asigurarilor isi continua cresterea datorita revitalizarii situatiilor financiare ale asiguratorilor. Companiile din aceasta industrie au trecut printr-o perioada de criza ce a durat trei ani de zile si a epuizat rezervele multora dintre ele.

"Puterea financiara a companiilor a crescut, facand achizitiile posibile", a spus Nick Holmes, analist la banca Lehman Brothers Holdings, din Londra.

Compania londoneza Old Mutual, care-si desfasoara o mare parte a operatiunilor in Africa de Sud, a declarat ca doreste sa achizitioneze Skandia AB, cel mai mare asigurator nordic. Skandia are sediul in Stockholm si deruleaza operatiuni in Peninsula Scandinava, Marea Britanie si America Latina. Skandia are o valoare de piata de 5,6 miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro).

Lothar Meyer, directorul executiv al Ergo, divizie a Munich Re, al doilea asigurator ca marime din Germania, a declarat ca compania germana doreste sa-si extinda operatiunile in Europa de Est. Ergo, asiguratorul german cu sediul in Dusseldorf, a realizat prima achizitie internationala in urma cu patru ani, prin cumpararea PICC Health Insurance, compania chineza de asigurari private de sanatate. Munich Re este cel mai mare reasigurator la nivel mondial.

Henri de Castries, directorul executiv al Axa, cel de-al doilea asigurator european ca marime, a declarat ca compania pe care o reprezinta doreste sa-si extinda operatiunile in Italia, prin achizitia unui asigurator local.

lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO