Business Internaţional

Acţiunile asiatice au scăzut la minimul ultimelor cinci săptămâni

Acţiunile asiatice au scăzut la minimul ultimelor cinci...

Autor: Departamentul Economic

05.04.2016, 09:51 94

Petrolul a scăzut pentru a treia zi consecutiv, în timp ce yen-ul a câştigat teren, scrie Bloomberg.

Acţiunile japoneze au avut cea mai mare pierdere, în condiţiile în care creşterea de trei zile a yen-ului a lovit puternic exportatorii.

Acţiunile chineze au scăzut în Hong Kong după o vacanţă locală de luni, cu indicele Standard & Poor’s 500 futures semnalând a doua zi consecutivă de scăderi. Ratele de referinţă ale Indiei au scăzut, după ce banca centrală a tăiat dobânda de referinţă.

După ce în martie au fost adăugaţi 4.500 de miliarde de dolari pieţelor globale, iar valutele ţărilor în curs de dezvoltare au avut cea mai bună creştere din 1996, investitorii aşteaptă noi motive pentru a continua tranzacţiile.

Băncile centrale, care au alimentat creşterea de luna trecută, vor rămâne în aşteptarea raportului FED de miercuri.

Indicele MSCI Asia Pacific a pierdut 1,6% în Hong Kong, ajungând la cel mai jos nivel de pe 2 martie.

Indicele Topix al Japoniei a scăzut cu 2,5%, în timp ce S&P/ ASX 200 al Australiei a scăzut cu 1,5%, iar Hang Seng din China cu 1,7%.

"Opiniile sunt momentan divergente legate de autenticitatea revenirii de luna trecută. Acţiunile au crescut puternic în volum, iar acum suntem într-un punct de inflexiune", a spus Craig Sterling,
şeful pe cercetare al Pioneer Investment din Boston.

Preţul petrolului a scăzut cu 0,6%, la 35,49 dolari barilul în New York. Depozitele de petrol probabil au crescut cu 2,85 de milioane de barili săptămâna trecută, potrivit Bloomberg.

Aurul a crescut cu 0,9%, iar cuprul a crescut cu 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO