Business Internaţional

Acţiunile europene au crescut marţi, după ce Vladimir Putin a semnat un acord pentru anexarea Crimeei la Rusia

Acţiunile europene au crescut marţi, după ce Vladimir...

Autor: Marius Oncu

18.03.2014, 15:32 374

Contractele futures pentru acţiunile cotate pe bursele americane şi cotaţiile din Asia au crescut, de asemenea, potrivit Bloomberg.

"Cuvintele pe care vroiau să le audă investitorii erau că (Putin, n.r.) va respecta suveranitatea Ucrainei, că va fi satisfăcut cu Crimeea şi nu va încerca să obţină mai mult. Asta s-a spus şi vedem o creştere uşoară ca urmare a destinderii", a declarat Benno Galliker, trader la Luzerner Kantonalbank, din Elveţia.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,5%, după ce anterior discursului lui Putin s-a aflat în scădere cu până la 0,5%. Indicatorul a avansat cu 1,1% luni.

Putin a declarat, într-un discurs susţinut în legislativul rus, că Rusia vrea relaţii de prietenie cu Ucraina şi a cerut un tratat prin care să fie acceptată anexarea Crimeei. Populaţia din Crimeea a votat duminică, într-un referendum, pentru secesiunea de Ucraina şi alipirea la Rusia.

Statele Unite şi UE au impus sancţiuni pentru unii oficiali ruşi şi ucrainei şi au avertizat şi cu alte măsuri dacă Rusia anexează regiunea ucraineană.

Pe marile burse din Europa, indicele FTSE 100 a aurcat cu 0,3%, CAC 40 (Paris) a crescut cu 1%, iar DAX (Frankfurt) cu 0,7%.

Putin, a semnat, marţi, un acord cu noii lideri proruşi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia.

Kremlinul a anunţat că Peninsula Crimeea face parte din componenţa Rusiei începând de la semnarea, marţi, a acordului de către Putin şi noii lideri ai acestei regiuni din sudul Ucrainei.

Decizia semnalează că Putin nu va da ceda după ce SUA şi UE au impus sancţiuni vizând mai mulţi oficiali ruşi şi ucraineni, constând din restricţii la călătorie şi îngheţarea activelor. Oficialii europeni şi americani au avertizat cu sancţiuni mai dure pentru a descuraja anexarea regiunii ucrainene de către Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO